Negen verzekeraars en ABN Amro steken 280 miljoen euro in een samenwerking die het midden- en kleinbedrijf (MKB) van geld moet voorzien.
Dat meldde het Verbond van Verzekeraars, de overkoepelende organisatie van de verzekeringsmaatschappijen, dinsdag.
De verzekeraars zijn Achmea, Aegon, a.s.r., Delta Lloyd, Generali, De Goudse, Nationale Nederlanden, SNS Reaal en VvAA.
Zij en ABN Amro bekostigen ieder de helft van het bedrag van de samenwerking MKB Financiering.

Kleinere bedrijven
De geldsom is bedoeld voor kleinere bedrijven, die bij de bank door de crisis lastig aan geld kunnen komen. De kredieten bedragen maximaal 1 miljoen euro en hebben een looptijd van maximaal 7 jaar. Het Verbond van Verzekeraars verwacht dat de kredietvraag zal stijgen door de aantrekkende economie.
Een woordvoerder van het Verbond geeft aan dat dit voor verzekeraars een nieuwe vorm van beleggen is. ”Verzekeringsmaatschappijen willen hun beleggingen zoveel mogelijk spreiden. Het MKB is een aantrekkelijke categorie om in te investeren. En ABN Amro is daarvoor een goede partner.’’

Beschikbaarheid
Nog voor het einde van de zomer moet het bovengenoemde bedrag beschikbaar zijn voor het MKB. Hoelang de samenwerking zal duren is vooralsnog niet bekend. ”Het is lastig termijnen te noemen. Zodra het geld op is, moeten we kijken hoe we het verder gaan aanpakken’’, aldus de woordvoerder.

Bron zie hier.