Vorige week in de krant: “In 2012 gaat een gemiddeld gezin 40 euro per jaar meer betalen aan energie”. Ondertussen wordt zonne-energie steeds aantrekkelijker. En je kunt nu ook online binnen 5 minuten zien wat de mogelijkheden voor  zonnepanelen zijn op je eigen dak. Daar zorgt  de website CompareMySolar.nl voor.

Daar zie je via een satellietkaart welk dakoppervlak van je eigen huis het meest geschikt is, welke installateurs er lokaal beschikbaar zijn en wat hun systemen voor jouw dak kosten en opbrengen. De website vergelijkt installateurs op werkervaring en de afstand tot je huis. Ook de service, garanties en klantwaardering worden vergeleken en gepresenteerd in een begrijpelijk overzicht, specifiek voor je eigen dak.

Financiëel wordt het steeds aantrekkelijker zonnepanelen te installeren. Door de wereldwijde overproductie van zonnepanelen is de prijs in het afgelopen jaar met bijna 40% gedaald. De energieprijzen blijven maar stijgen, waardoor de aanschaf van zonnepanelen een rendabele investering geworden is. De terugverdientijd van zonnepanelen ligt momenteel al rond de 11 jaar.

De overheid heeft de landelijke subsidie op zonnepanelen (SDE) voor particulieren stopgezet. Het voordeel daarvan is dat particulieren nu zonder deel te hoeven nemen aan een subsidieloterij precies kunnen zien wat hun mogelijkheden zijn. Er hoeven geen opbrengstmeters geplaatst te worden, er komt geen uitgebreid papierwerk meer aan te pas. Door de afschaffing van subsidies is het ook  helder en eenvoudig geworden.  Dat kun je nu snel en simpel zelf nakijken op CompareMySolar.
Bron: duurzaamnieuws